Kycklingfilé i kokosmjölk med fullkornsris

Posted on Nov 9, 2012

Härligt snabb och GI vänlig middag idag, glutenfri givetvis. En komplett rätt med bara nyttigheter. Smakerna är milda och barnvänliga för dom som har barn som inte önskar allt för mycket kryddor och konstigheter.

Ingredienslista

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 1 burk kokosmjölk light
  • salt, peppar, curry och glutenfri soja
  • fullkornsris

Gör såhär:

  • Skär kycklingen i mindre bitar
  • Koka riset efter förpackningens anvisningar (jag använde boil in bag ris)
  • Hacka löken, vitlöken, paprikan och moroten
  • Fräs kycklingen i olja tills den fått en gyllenbrun färg
  • Lägg vitlök, paprika, morot och lök i en teflonkastrull med olja och fräs tills grönsakerna blivit mjuka
  • Häll kokosmjölken över grönsakerna och krydda, låt det puttra några minuter och häll sen på kycklingen
  • Voila, middagen klar
0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar