Glutenfria kokos och bovete kakor

Posted on Okt 2, 2012

Det här är den perfekta munsbiten om du har ont om tid.
Den är seg, krispig och söt. Dom här kakorna hjärta en kopp nybryggt kaffe är lika med sant.
Testa du också, det tar dig max 10 minuter att göra och kakorna stelnar väldigt snabbt.
Förvaras sen i kylskåp och klarar att stå länge utan att tappa varken smak eller konsistens. Men man bör ta ut dom ur kylen en stund innan dom ska ätas, så dom mjuknar lite.

Ingredienser:

  • 0.75 dl smör
  • 1 dl sirap
  • 1 dl socker
  • 3 msk hackad mörk choklad
  • 3 1/2 dl glutenfria boveteflingor eller andra glutenfria cornflakesliknande flingor
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

Blanda smör, sirap, socker och choklad i en kastrull, koka under omrörning i 3 minuter.

Tillsätt flingorna, kokos och vaniljsocker.

Skeda upp i formar av valfri storlek- mina är väldigt små-munsbitar eftersom det är ganska mäktigt.

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

1 Comment

  1. Gunnela
    3 oktober, 2012

    Ojojoj detta såg ju smarrigt ut, kanske värt att testa!

    Reply

Lämna en kommentar