Glutenfria Kanelbullar utan vete

Posted on Nov 30, 2012

Ingredienser:

  • 1/2 pkt jäst
  • 2,5 dl kall mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 dl vit sirap
  • 1/4 tsk salt
  • 75 gram smör eller margarin
  • 1,25 dl kesella i grundreceptet
  • 400 g naturligt glutenfri Mjölmix utan vetestärkelse

Gör såhär:

Smula jästen i en bunke, häll på kall mjölk och rör runt tills jästen löst sig

Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 minuter

Sätt bunken på plats och kör igång maskinen på låg hastighet med degkrok och häll i honung, salt, kesam, margarin

Ha sen i mjölmixen, lite om gången, här var jag lite snurrig idag för jag varken måttade eller vägde mitt mjöl! Glömde helt bort det och bara började ösa, men jag hade öppnat paketet och använt till något annat en gång och jag använde inte hela heller, så tippar kanske 400 gram.      Jag slutade tillsätta mjöl när jag såg att degen var jämn och hyffsat kladdfri, så tillatte jag till utbakningen i stället och knådade in lite extra, degen blev väldigt knådbar och smidig

Kavla ut degen direkt på mjölat bakbord, utan jäsning!

Pensla på smör och ströa med socker och kanel, rulla ihop degen och skär i x antal cm tjocka skivor, beroende på hur strora bullar du önskar.

Låt dom nu jäsa under en ren bakduk i 1,5-2 timmar

Starta ugnen på 230 grader varmluft

Pensla bullarna med ägg eller smör, strö på mandelspån, socker, pärlsocker eller vad du vill:)

Grädda bullarna ca 10 minuter i mitten av ugnen

Nu uppdaterar jag inlägget dagen efter detta bullbakande.
Jag vill lägga till att dom förlorade en hel del av sin färskhet och mjukhet under natten och vill rekomendera att du fryser ner bullarna som inte ätits upp så snart dom svalnat!

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar