Jordnötsmums
Ca 40 st
- 340 g jordnötssmör (en burk)
- 1 dl strösocker
- 2 1/2 dl ljus sirap
- 1 liter glutenfri cornflakes
- 1 dl kokosflingor
- Ca 250 g choklad till dekoration
- Ev. annan sorts choklad alt. strössel
Gör så här:
1. Blanda jordnötssmör, strösocker och sirap i en kastrull. Låt nästan koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen.
2. Rör ner cornflakes och kokos. Låt cornflakesen krossas lätt. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Jag brukar lägga plastfolie över och platta till med handen.
3. Smält chokladen och bred över kakan. Strö ev. strössel över. Låt stelna i kylen. Skär i rutor och njut!
TIPS! Förvara dem gärna i frysen! De tinar snabbt.
Från: Hemmets Veckotidning
1 likes