Jordnötsmums

Posted on Dec 19, 2012

jordnotskaka_1Ca 40 st

  • 340 g jordnötssmör (en burk)
  • 1 dl strösocker
  • 2 1/2 dl ljus sirap
  • 1 liter glutenfri cornflakes
  • 1 dl kokosflingor
  • Ca 250 g choklad till dekoration
  • Ev. annan sorts choklad alt. strössel

Gör så här:

1. Blanda jordnötssmör, strösocker och sirap i en kastrull. Låt nästan koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen.

2. Rör ner cornflakes och kokos. Låt cornflakesen krossas lätt. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Jag brukar lägga plastfolie över och platta till med handen.

3. Smält chokladen och bred över kakan. Strö ev. strössel över. Låt stelna i kylen. Skär i rutor och njut!

TIPS! Förvara dem gärna i frysen! De tinar snabbt.

Från: Hemmets Veckotidning

1 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar