”En stärkt röst” ett projekt för ökad tillgänglighet!

Posted on Jul 4, 2013

Projektet ”En stärkt röst” syftar till att på sikt öka unga personer med funktionsnedsättningars inflytande i samhället. Detta treåriga projekt samlar åtta av de största ungdomsförbunden för personer med funktionsnedsättning: Unga Rörelsehindrade, Svenska Celiakiungdomsförbundet, Unga Reumatiker, Unga Allergiker, Unga Hörselskadade, Sveriges Dövas Ungdomsförbund, Ungdom för Social Hälsa och Unga Synskadade.

En Stärkt röst framsida 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Namn: Liinu Diaz Rämö Yrke: Projektledare ”En stärkt röst” Bor: Stockholm Aktuell med: Glutenfri Frukostträff i Almedalen

Namn: Stephanie Skinner Yrke: Projektledare ”En stärkt röst” Bor: Norrtälje Aktuell med: Glutenfri Frukostträff i Almedalen

 

Vad är målet med  projektet ”En stärkt röst”?

Genom att lyfta frågor om tillgänglighet och delaktighet i olika arenor vill vi öppna upp civilsamhället för ungdomar med funktionsnedsättning och på detta sätt öka deras inflytande och delaktighet i samhället. Vi tror starkt på att ungdomar själva ska vara med och påverka och bestämma om deras levnadsvillkor.

 

Varför arrangerar ni en tillgänglig frukostträff  i Almedalen?

Vi arrangerar en tillgänglig frukostträff för att det är egentligen kort och gott en självklarhet för oss att allt vi arrangerar är tillgängligt! För oss gäller det lika för alla vilket resulterar i att vi vill bjuda på en frukost som så många som möjligt kan ta del av och känna sig trygga med märkning och ingredienser.

 

Varför tror ni att det är viktigt?

Det är viktigt för oss att alla kan vara delaktiga för att i sin tur kunna påverka sin egen situation och samhället. Oavsett om det handlar om en helt vanlig frukost eller en politisk debatt så ska alla kunna delta på lika villkor. Under Almedalsveckan är det också bra att vara ett gott exempel för hur man kan arrangera tillgängliga evenemang. Dessvärre prioriteras inte tillgängligheten alltid på de olika evenemangen under Almedalsveckan, men hos oss har många uppskattat vår tillgängliga frukostpåse oavsett om man har en matallergi eller intolerans.

 

Vad har ni för fler programpunkter under Almedalsveckan?

Det vi har kvar nu är vårt seminarium och mingel imorgon (torsdag) och vår brunchträff för våra egna organisationer i projektet på fredag.

 

Vilka andra seminarier programpunker kommer ni att delta på?

Vi kommer försöka bevaka frågor som rör funktionshinderfrågor men också ämnen som är intressanta för målgruppen som ungdomsfrågor, skolfrågor, vård och omsorg m.m. Några av våra medlemmar i organisationerna deltar i olika debattpaneler, men vår arbetsgrupp som består av 4 representanter från 4 olika organisationer (varav 1 inte är på plats i Almedalen) jobbar med de olika aktiviteterna vi anordnar samt besöker seminarier och representerar projektet och deras egna organisation.

 

Vad kommer ni att bjuda på nu på onsdagens frukostträff?

I årets frukostpåse bjuder vi på laktosfri yoghurt (Pro feel) från Valio, glutenfria flapjacks från Semper, glutenfri/mjölkfri/vetefri- och äggfri grov fralla från Friends Of Adam med laktosfri creme cheese och hallonsylt samt, apelsinjuice samt kaffe och te.

En stärkt röst 1

Comments

comments