Pontus Frithiof kock, krögare och entreprenör om matallergifrågor och framförallt glutenfritt

Posted on Sep 16, 2013
Pontus Frithiof kock, krögare och entreprenör om matallergifrågor och framförallt glutenfritt

  Pontus Frithiof är kock och krögare. Han driver i dag ett par restauranger i Stockholm –Pontus! Matsal, Pocket, Pontus på Fyran samt cateringverksamheten Från Pontus. Succén med hans egna etableringar har lett till att han tagit steget ifrån köksmiljön och med tiden blivit mer välbekant som en ambitiös och kunnig entreprenör. Hur arbetar man med […]

Håkan Lundholm skolkock, bloggare och eldsjäl!

Posted on Sep 3, 2013
Håkan Lundholm skolkock, bloggare och eldsjäl!

Håkan Lundholm arbetar från höstterminen 2013 som kökschef på Fribergaskolan i Danderyd, där ansvarar han för verksamheten på Restaurang F. Innan det var han ansvarig för köket på Vasaskolan i Djursholm och Restaurang Guldtuppen. Håkan har arbetat 21 år inom restaurangbranschen på allt från servicehus, lunchrestaurang och à la carte restaurang. Håkan har studerat vid […]

Intervju med den glutenfria bagaren, konditorn och författaren Oscar Målevik!

Posted on Jul 22, 2013
Intervju med den glutenfria bagaren, konditorn och författaren Oscar Målevik!

Oscar Målevik är bagare, konditor och har tillsammans med Karin Moberg och Stefan Wettainen skrivit den glutenfria bakboken ”Friendly Bread, från baguette till brownie”. Oscar har tidigare arbetat som bagare på det glutenfria bageriet Friends of Adam i Stockholm.                       Namn: Oscar Målevik
 Ålder: 24 […]

Etikettregler vid glutenintolerans. Jessica Frej ger sina synpunkter på tidigare intervju!

Posted on Jul 18, 2013
Etikettregler vid glutenintolerans. Jessica Frej ger sina synpunkter på tidigare intervju!

Jag intervjuade folkvettsexperten Magdalena Ribbing om vad som gäller etikettsmässigt då man som glutenintolerant blir bortbjuden på kalas. Detta är en av de svåraste och mest laddade situationer man upplever som intolerant. Jag fick många reaktioner på intervjun! Jessica Frej som själv är glutenintolerant och författare till den glutenfria bakboken ”Nytt bröd” ger här sina […]

Vett och Etikett vid glutenintolerans med folkvettsexperten Magdalena Ribbing!

Posted on Jul 15, 2013
Vett och Etikett vid glutenintolerans med folkvettsexperten Magdalena Ribbing!

Magdalena Ribbing är författare, journalist och folkvettsexpert. Hon har skrivit ett femtontal olika böcker i ämnet. Hon är Sveriges kanske mest kända auktoritet i stil- och etikettfrågor, en flitigt anlitad föreläsare samt förekommer ofta i radio och tv. Jag upplevde att det var svårt att veta hur jag skulle gå till väga i början när […]

Nytt Bröd – glutenfritt. Gott bröd för alla!

Posted on Jul 8, 2013
Nytt Bröd – glutenfritt. Gott bröd för alla!

Jessica Frej och Maria Blohm kommer i höst ut med bakboken Nytt Bröd. Alla recept i boken är naturligt glutenfria det vill säga bakade på naturligt glutenfria råvaror! Jag träffade dem och pratade om boken, glutenfri bakning och matlagning samt om framtida glutenfria projekt!               Foto: Filippa Tredal Namn: Jessica […]