Inkokt lax med röd dillquinoa och gräslöksås

Posted on Feb 8, 2013

Ingredienser: dillquinoa-lax-2

(4 portioner)

600 g laxfilé
4 dl Risenta röd quinoa
½ kruka dill
2 msk citronsaft
2 msk oliv- eller rapsolja
Salt och peppar

Gräslökssås:

2 dl matlagningsyoghurt
1 knippe gräslök

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till gräslökssåsen.

Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och blanda sedan i hackad dill, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar. Lägg på ett lock så att den behåller värmen.

Dela laxen i fyra bitar. Koka upp lättsaltat vatten tillsammans med några lagerblad och vitpepparkorn i en stek- eller wokpanna. Lägg i laxfiléerna. Låt dem sjuda under lock på svag värme i 5-6 minuter. Ta upp dem försiktigt.

Servera genast med quinoa, gräslökssås och citron eller lime.

Från: Risenta

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar