Guldsoppa

Posted on Feb 13, 2013

Ingredienser: Guldsoppa

7-8 morötter

1 rödlök

1-2 msk smör

1 liter grönsaksbuljong (personligen älskar jag Renée Voltaires Lantbuljong)

1 1/2 tsk torkad dragon

1-2 dl vispgrädde

Salt och nymalen vitpeppar

Några blad färsk dragon att dekorera med

Gör såhär:

Skala och skiva morötterna. Finhacka rödlöken och fräs den i smöret på svag värme tills den blir mjuk utan att ha tagit färg.

Tillsätt buljong, morötter och torkad dragon. Låt koka i 15 minuter.

Mixa alltsammans till slät konsistens. Häll tillbaka i grytan och späd med vispgrädde. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

Häll upp i skålar och garnera med blad av färsk dragon. Servera med ett gott bröd.

 

Guldsoppa är en favorit hemma hos oss. Lyser upp i vintermörkret. Billig och enkel vitaminkick!

Från: Min mat, Monika Ahlberg

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar