Glutenfritt Vörtbröd

Posted on Dec 15, 2013

Ingredienser:

Glutenfritt Vörtbröd

Glutenfritt Vörtbröd

2 bröd

  • 1 liter filmjölk
  • 500 g ljus mjölmix
  • 500 g grov mjölmix
  • 1,5 dl mörk sirap
  • 5 tsk bikarbonat
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk salt
  • 0,5 msk pomerans
  • 1 msk mald nejlika
  • 0,5 msk kardemumma
  • 0,5 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 100 g russin (kan uteslutas)

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser ordentligt med degkrok i maskin, minst 5 min.

Smörj 2 brödformar och fördela smeten i dessa.

Grädda sedan i 2 timmar i 150 grader.

Receptet kommer från Sockerdrömmen.

0 likes

Comments

comments