Glutenfritt Valnötsbröd

Posted on Sep 10, 2013

Ingredienser:

  • 4 dl kallt vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk malda pomeransskal
  • 1 dl Fibrex
  • 7 1/2 dl glutenfri mjölmix
  • 8 valnötskärnor
  • 1 påse torrjäst

Till formen:

  • olja
  • 1 uppvispat ägg

Gör såhär:

Häll vatten och olja i bakskålen på en bakmaskin. Vispa ner Fiberhusk i vätskan.

Tillsätt salt, pomeransskal och Fibrex.

Mät eller väg mjölet noga och tillsätt det. Grovhacka valnötterna och lägg i dem. Tillsätt jästen.

Knåda degen i bakmaskinen och låt jäsa i ca. 30 minuter.

Sätt ugnen på 225°C.

Flytta över den färdigjästa degen till en smord och sesambeströdd rund bakform (ca 20 cm i diameter för 1 bröd). Täck med bakduk och låt jäsa 15 minuter.

Pensla eventuellt med uppvispat ägg och garnera med valnötter.

Grädda i ugnens nedre del 20-25 minuter. Låt stå en stund i formen innan det stjälps upp och får svalna under bakduk.

0 likes

Comments

comments