Glutenfritt Tortillabröd

Posted on Sep 14, 2013

Ingredienser: 

Glutenfritt Tortillabröd

Glutenfritt Tortillabröd Foto: Filippa Tredal

  • 400 g kallt vatten
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g rismjöl
  • 150 g majsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 30 g fiberhusk
  • majsmjöl till utbakning

Gör såhär:

Blanda alla ingredienser till en jämn smet.

Låt degen svälla i 15 minuter.

Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.

Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta.

Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut.

Receptet kommer från den glutenfria bakboken ”Nytt Bröd-baka gott utan gluten”

0 likes

Comments

comments