Glutenfritt Solros- och havrebröd

Posted on Feb 3, 2013

Ingredienser:

  • 3 dl Durramjöl
  • 2 dl Rismjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl Solrosfrön
  • 1 dl Potatismjöl
  • 2 tsk Salt
  • 0,5 dl Psylliumfröskal
  • 2 msk Pofiber
  • 0,5 dl Fibrex

Blanda alla torra ingredienser för sig.

  • 6 dl vatten
  • 1 msk Olja
  • 0,5 dl Sirap
  • 1 st Äggvita
  • 50 g jäst

Gör såhär:

Blanda i de våta ingredienserna i de torra. Gärna i degblandare, degen blir bara bättre om den får bearbetas en stund.

Flytta över degen till en oljad brödform, tryck till den med våt hand, strö över lite solrosfrön och havregryn och jäs ca 20 minuter under bakduk.

Sätt in i övre delen av ugnen på 250 grader, häll några matskedar vatten på den varma plåten och stäng fort luckan. Dra ned värmen till 200 grader och grädda brödet ca 1 timme.

När det är klart, stjälp upp ur formen och låt kallna under bakduk på galler.

Från: Friendly bread

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar