Glutenfritt Parmesanbröd

Posted on Okt 24, 2014

Ingredienser:

Glutenfritt Parmesanbröd

Glutenfritt Parmesanbröd

  • 2 dl sojamjöl
  • 3 dl rismjöl
  • en rejäl nypa flingsalt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1- 1/2 dl riven parmesan
  • 50 gr torrjäst
  • 1 msk psylliumfröskal
  • 1 msk pofiber
  • 1 äggvita
  • 5 dl ljummet vatten

Gör så här:

 

Rör samman alla torra ingredienser, blanda oljan med vattnet till lagom temperatur. Blanda i vattnet och oljan i de torra ingredienserna och ha i en äggvita. Rör allt till en lös smet.

Häll i (smord med olivolja) valfri form (jag använde en rund teflon), och låt jäsa i ca 30 minuter.

Strö på lite flingsalt.

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 45 minuter.

Brödet sjunker ihop lite. Bli inte orolig om det ser lite mörkt ut, det behöver stå 45 min för att bli genomgräddat. Täck med folie mot slutet om du vill.

Jag skar det i ”tårtbitar”.

Doftar ljuvligt av parmesan och smakar suveränt till en gryta eller soppa.

 

Receptet kommer från Wakandas Kitchen!

0 likes

Comments

comments