Glutenfritt morotsbröd med linfröbröd

Posted on Jul 4, 2013

Ingredienser:

Glutenfritt Morotsbröd

Glutenfritt Morotsbröd

  • 50 g smör, eller margarin
  • 1 liter vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk hel kummin, anis och/eller fänkål
  • 1,5 msk salt
  • 5 dl boveteflingor, eller hirsflingor
  • 2 dl rivna morötter
  • 1 dl linfrön
  • 14 dl ljus glutenfri mjölmix
  • 2 msk smör, till formarna

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet. Låt degspadet bli ljummet (ca 37 grader). Rör ut jästen med degspadet i en bunke.

Stöt kryddorna i en mortel och tillsätt dem, salt, bovete- eller hirsflingor, morötter, linfrö och mjölmix. Rör ihop allt till en kladdig deg. Jäs under bakduk cirka 45 minuter.

Fördela degen i smorda muffinsplåtar och jäs ytterligare 45 minuter. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Vänd ur bröden ur formarna och grädda ytterligare cirka 5 minuter upp och ner.

Tips:Om du vill kan dessa småbröd göras till hela limpor. Dessa stora bröd gräddas i bakformar, 40-45 minuter i 175 grader.

0 likes

Comments

comments