Glutenfritt Lingonbröd med Quinoa

Posted on Apr 17, 2013

Ingredienser:

Glutenfritt Lingonbröd Quinoa

Glutenfritt Lingonbröd Quinoa

  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 2 dl lingonsylt
  • 1/2 msk fänkål
  • 3 msk olja
  • 2 dl quinoaflingor
  • 2 dl boveteflingor
  • Ca 7 dl bovetemjöl

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.

Blanda i lingonsylt, fänkål och olja. Tillsätt flingorna och rör sist i mjölet.

Låt jäsa på varm plats cirka 45 minuter.

Smörj en plåt och stjälp över degen på, låt den bli en ”rund” kaka.

Grädda i cirka 35-40 minuter.

Från: Matklubben

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar