Glutenfritt grovt bröd

Posted on Sep 14, 2013

Ingredienser: 

Glutenfritt Grovt bröd

Glutenfritt Grovt bröd Foto: Filippa Tredal

  • 600 g kallt vatten
  • 10 g jäst
  • 100 g solroskärnor
  • 30 g linfrö
  • 35 g melonkärnor
  • 50 g mörk sirap
  • 20 g nyponskalsmjöl
  • 1 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 50 g boveteflingor
  • 60 g sojamjöl
  • 160 g bovetemjöl
  • 25 g psylliumfröskal
  • smör till formen
  • boveteflingor att strö över brödet

Gör såhär:

Blanda samman alla ingredienser till en slät och ganska lös deg.

Häll degen i en smörad form, cirka 1,5 liter. Strö över boveteflingorna.

Låt degen jäsa i cirka 2 timmar.

Grädda i 175 grader i cirka 75 minuter.

Låt svalna och vila innan du skär i det – gärna till nästa dag.

Receptet kommer från den glutenfria bakboken ”Nytt Bröd-baka gott utan gluten”

1 likes

Comments

comments