Glutenfritt grovt bröd med hasselnötter

Posted on Okt 4, 2012

När jag köper nya mjölsorter tycker jag att det är kul att testa recepten på baksidan av paketen/påsarna. Nu har jag köpt Finax Grov Mjölmix och bakat formbrödet som finns på paketet. Men jag har fått helt dilla på att ha nötter och frön i bröd och tycker det verkligen känns tomt utan så jag kunde inte låta bli att ha i nötter även i detta bröd. Men som sagt, det är inget måste.

Ingredienslista

  • 25 gram jäst
  • 4 dl ljummen mjölk eller vatten
  • 25 gram olja eller smält smör
  • 1,5 msk sirap
  • 400 gram (ca 7 dl) Grov Mjölmix
  • 1 dl hasselnötter, hackade

Tillvägagångsätt

  • Lös upp jästen i en bunke med den fingervarma mjölken
  • Tillsätt olja, salt och sirap
  • Häll i mjölmixen och vispa med degkrokarna ca 5 minuter, tillsätt nötterna och vispa in dom i degen
  • Häll smteten i en smord form ca 1,5 l
  • Låt brödet jäsa under bakdduk i 35 minuter
  • Grädda brödet i 35 minuter på 200 grader, nederst i ugnen

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar