Glutenfritt Fröknäcke

Posted on Nov 25, 2014

Ingredienser:

Glutenfritt Fröknäcke

Glutenfritt Fröknäcke

  •  2 dl mjöl, t ex quinoamjöl eller kikärtsmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl chiafrön
  • 1 krm örtsalt
  • 2 ½ dl kokande vatten
  •  1 msk kokosolja
  • Receptet ger 3O–35 bitar.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°.

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll i vattnet och kokosoljan och blanda ihop till en deg.

Kavla ut degen så tunt och jämnt som möjligt mellan två bakplåtspapper. Dra bort det övre papperet och skär degen i rutor.

Lägg degen på en bakplåt och grädda mitt i ugnen 3O–4O minuter.

Låt brödet kallna och torka ett tag innan du bryter det i bitar.

Servera med till exempel kokt ägg, rödkål, paprika, rucola och majonnäs.

 

Receptet kommer från boken Friendly Food!

0 likes

Comments

comments