Glutenfritt Bröd med Quinoa

Posted on Apr 17, 2013

Ingredienser:

  • 6 dl vatten
  • 150 g jäst
  • 3 msk matolja
  • 3 msk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1½ msk honung eller socker
  • 10 fint rårivna potatisar
  • 2 dl quinoaflingor
  • 10-12 dl bovetemjöl

Solroskärnor till formen och garnering

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.

Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt matolja, kummin, honung och salt. Blanda i quinoan och den rivna potatisen.

Rör sist i mjölet. Degen ska bli ganska lös.

Smörj två brödformar och bröa dem med solroskärnor . Häll brödet i formarna, strö lite solroskärnor på toppen och grädda utan förjäsning i 45 minuter.

Limporna bör få vila en dag innan de skärs upp. Då blir brödet saftigare och smular inte.

Från: Matklubben

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar