Glutenfri Bovetelimpa med pumpakärnor

Posted on Sep 18, 2013

Ingredienser: Glutenfritt Bovetebröd med pumpakärnor sajt

  • 3 dl rismjöl
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1/2 dl psylliumfröskal
  • 2 msk pofiber
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 tsk salt
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 st äggvita
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk rapsolja
  • rapsolja och bovetekross till formen
  • pumpakärnor att toppa med

Gör såhär:

Olja och bröa en brödform med bovetekross.

Blanda alla torra ingredienser. Blanda jäst,vatten, äggvita, sirap och rapsolja i en separat bunke.

Blanda degvätskan med de torra ingredienserna. Blanda väl, gärna i en matberedare.

Häll över degen i brödformen och jäs i ca. 45 minuter under bakduk.

Sätt ugnen på 250 grader. Sänk värmen till 200 grader när du satt in brödet. Grädda i ca. 45 minuter.

Stjälp upp det färdiggräddade brödet ur bakformen och låt kallna på galler under bakduk.

 

 

0 likes

Comments

comments