Glutenfritt banan och nötbröd

Posted on Okt 8, 2012

Idag har jag bakat glutenfritt banan och nötbröd. Det blev riktigt gott, med smör och en skiva ost med lite sälta i. Men den kan egentligen ätas som en nyttig sockerkaka om man önskar det till kaffet.
Ett bådeochbröd kan man säga, svårt att bestämma om det är matbröd eller fikabröd.

Ingredienslista

  • 3 små ekologiska bananer
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl Provena Oat flour
  • 1,5 dl kesella/yoghurt
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1/4 dl honung
  •  1/2 dl jordnötssmör
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl hackade nötter (casew-hasselnöt)

Tillvägagångsätt

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skala och mosa bananerna
  • Blanda alla torra ingredienser i en påse även nötterna som du grovhackat
  • Vispa i kesella, honung, jordnötssmör och olja med elvisp (degkrokar)
  • Klicka ut brödet i en form avlång eller rund som du täckt med bakplåtspapper
  • Låt stå i ugnen cirka 40 minuter, testa med sticka för att se att brödet är klart

Tips! Det här brödet blev väldigt gott och saftigt, som pålägg provade jag även jordnötssmör, det var helt magiskt… Det här brödet kommer absolut att bakas oftare. Lycka till!

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar