Glutenfria Vaniljkakor

Posted on Okt 24, 2012

Ingredienslista

  • 55 gram rumsvarmt melange/margarin salt och mjölkfritt
  • 50 gram florsocker
  • 1/4 tsk salt (kunde unteslutats för smakens skull)
  • frö från 1 vaniljstång
  • 25 gram skalade finhackade mandlar
  • 70 gram Schär mix C
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillvägagångsätt

  • Rör melange, 20 gram florsocker, salt och vaniljstångsfröna till en jämn kräm, tillsätt mandlarna och mjölmixen och rör om med en sked och linda in degklumpen i plastfolie, låt den vila i kylskåp 1 timme .
  • Sätt din ugn på 160 grader varmluft, knåda degen och rulla den til en lång korv med lite extra mjöl om den är kladdig, skär den i ca 10 cm långa korvar och forma till en cirkel, eller hjärta eller halvmåne eller vad du önskar, hade jag gjort dubbel sats hade jag tryckt ut den i pepparkaksformar. Lägg upp dom på bakplåtspapper och grädda i ugnen 10 minuter.
  • Låt dom svalna så pass att du kan ta i dom, och vänd dom sen i resten av florsockret blandat med vaniljsocker. Det är inte allt florsocker som går åt dock, orginalreceptet var till 35 stycken och jag gjorde halva receptet och fick 6 stycken!

Tips, dom här är säkert goda att mixa med andra kryddor/smaker och i florsockret kan man ha kanel istället för vaniljsocker om man gillar det

 

Från Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar