Glutenfria Vallmobröd

Posted on Sep 4, 2013

Ingredienser:

  • 1/2 färsk jäst (à 50 g)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 msk fiberhusk
  • 1/2 dl krossat linfrö
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 3 dl fin mjölmix (naturligt fri från gluten)
  • vallmofrön

Gör såhär:

Värm mjölken till 37°C. Smula jästen i en degbunke. Rör ut den med mjölk och tillsätt fiberhusk. Låt det svälla i 10 minuter.

Rör ned linfrö, olja och salt. Tillsätt mixen och arbeta degen kraftigt i maskin. Låt den jäsa ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225°C. Fördela degen i amerikanska muffinsformar medium. Strö över vallmofrö. Låt dem jäsa under bakduk ca 25 minuter.

Grädda mitt i ugnen 12 – 15 minuter.

För alla:

Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojamjölk.

0 likes

Comments

comments