Glutenfria Våfflor

Posted on Okt 4, 2012

Ingredienser

(10 våfflor)

  • 5 dl toro fin kakemiks
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk socker
  • 2 ekologiska ägg
  • 4 1/2 dl vaniljyoghurt med fiber
  • 1 tsk äkta vaniljsocker

Gör såhär:

Vispa ihop allt till en tjock seg smet

Grädda våfflorna i laggen som du smörjt med smör

Tips!
Du behöver inte fylla hela laggen med smet, dom här sväller ganska mycket så var försiktig med hur mycket smet du har på, ca 0.75 dl är lagom. Finns det inte vaniljyoghurt med fiber kan du givetvis ta en utan eller byta till rømme/kesella. Vaniljsockret är heller inget måste om du inte skulle ha det hemma.
Jag älskar vispad grädde på nygräddade våfflor, sylt, socker, eller varför inte Nugatti??
Ska man va onyttig så ska man! Jag vill säga att våfflorna är en färskvara, spar hellre smeten i kylskåpet om du vet att inte alla våfflor kommer gå åt.
Lycka till!!

Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar