Glutenfria Tekakor

Posted on Sep 14, 2013

Ingredienser: 

Glutenfria Tekakor

Glutenfria Tekakor Foto: Filippa Tredal

  • 12 g jäst
  • 500 g mjölk
  • 20 g olja
  • 20 g sirap
  • 100 g glutenfritt havremjöl
  • 140 g bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm brödkryddor
  • 20 g fiberhusk
  • olja till utbakning

Gör såhär:

Vispa ner jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn deg.

Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i cirka 3 timmar.

Olja in händerna och bänken väl.

Skär degen i 8 bitar, rulla till bollar.

Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem. Nagga om du vill.

Sätt ugnen på 200 grader.

Låt tekakorna vila på plåten i cirka 30 minuter.

Grädda i 15 minuter.

Låt svalna helt innan du skär i dem.

Receptet kommer från den glutenfria bakboken ”Nytt Bröd-baka gott utan gluten”

3 likes

Comments

comments