Glutenfria snoddas i springform med kaffeglasyr

Posted on Okt 30, 2012

Ingredienslista Sockerkaka med choklad (1 fyrkantig springform)

  • 4 ekologiska ägg
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl (110g) Toro fin kakmiks
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 msk hackad mörk choklad

Ingredienslista Kaffeglasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 msk espresso (ev.starkt pulverkaffe)
  • 2 msk flytande margarin (ev. smält smör)
  • 2 msk kakao

Tillvägagångsätt Sockerkaka med choklad

  • Vispa ägg och socker tills det blivit en tjock, luftig och ljus smet med elvisp
  • Blanda resten av ingredienserna i en plastpåse och vänd ner i äggsmeten med en slickepott tills det är klumpfritt
  • Häll smeten i en smord och bröad (glutenfritt ströbröd eller riven kokos) form, jag använde en fyrkantig springform ca 26 cm diameter
  • Grädda kakan cirka 30 minuter längst ner i ugnen på 180 grader

Tillvägagångsätt Kaffeglasyren

  • Låt kaffet och smöret svalna och blanda det sen med florsockret, vaniljsockret och kakaon tills det är klumpfritt och häll på kakan som svalnat en aning
  • Strössla med valfritt strössel eventuellt kokos
0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar