Glutenfria Småbröd med västerbottenost

Posted on Sep 10, 2013

Ingredienser:

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk stött kummin
  • 4/5 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl finriven västerbottensost
  • 6 1/2 dl glutenfri mjölblandning
  • kummin att strö över

Gör såhär:

Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37°C. Häll degspadet över jästen. Rör om tills den har löst sig.

Rör ner fiberhusk, stött kummin och salt. Låt svälla 10 minuter.

Vispa hälften av äggen och blanda ner det. Tillsätt osten, men spara 1⁄2 dl till garnering. Blanda ner hälften av mjölet. Arbeta degen kraftigt i maskin. Tillsätt resten av mjölet, men spar lite till utbakningen. Fortsätt bearbetningen tills degen är slät och smidig. Täck bunken med kökshandduk. Låt degen jäsa ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250°C.

Dela degen i 10 lika stora bitar. Forma till ovala små bröd. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk ca 20 minuter.

Pensla bröden med resterande ägg,uppvispat. Snitta ev några skåror i dem med en vass kniv. Strö över lite kummin och resten av den rivna osten.

Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter. Låt svalna under bakduk.

 

0 likes

Comments

comments