Glutenfria släta Bullar

Posted on Okt 23, 2013

Ingredienser:

Glutenfria släta bullar

Glutenfria släta bullar

14-16 st

  • 5 dl mjölk
  • 1/2 dl rapsolja
  • 50 g jäst
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 dl strösocker
  • 9 dl glutenfri mix
  • 1/2 tsk hjortronsalt

Gör så här:

Värm mjölk och olja till fingervärme, ca 37º. Smula ner jästen i en bunke och blanda med degspadet. Tillsätt fiberhusken, rör om och låt stå i ca 10 minuter. Tillsätt socker, glutenfri mjölmix (spara ca. 1 dl till utbakning) blandad med hjorthornssalt och arbeta till en smidig deg.

Låt degen jäsa i bunken under bakduk i drygt 30 minuter.

Arbeta ihop degen med lite mer mjölmix. Gör den något lösare om du vill spritsa ut degen än om du formar degen till bullar för hand.

Skrapa ned degen i en 2-liters fryspåse och klipp av ena hörnet. Spritsa ut klickar av degen på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta i 25–30 minuter.

Gör du bullarna för hand; dela degen i 14–16 bitar och forma dem till bullar.

Grädda bullarna mitt i ugnen till lagom färg i ca 8 minuter i 250 grader. Låt kallna på galler under bakduk.

 

 

0 likes

Comments

comments