Glutenfria Semlor

Posted on Feb 8, 2014

Ingredienser:

Glutenfria semlor

Glutenfria semlor

  • 75 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 1⁄2 dl Arla® mjölk
  • 25 g jäst
  • 1⁄2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 st ägg
  • 1⁄2 msk fiberhusk
  • 7 dl glutenfritt mjölmix ljust
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st ägg

Fyllning

  • inkråm från bullarna
  • 1⁄2 dl Arla® mjölk
  • 100 g mandelmassa
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • florsocker

Gör såhär:

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°.

Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardmumma, ägg, fiberhusk och 6 dl av mjölet. Följ anvisningarna på förpackningen till mjölmixen.

Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.

Sätt ugnen på 200°.

Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 12 runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min.

Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 10-12 min.

Låt kallna på galler. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och riven mandelmassa.

Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och spritsa eller lägg en klick på varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.

0 likes

Comments

comments