Glutenfria scones

Posted on Nov 9, 2012

Kvällsfika, inte hungrig och inte helt mätt, då är det fort gjort att göra scones och dessutom väldigt gott till kvällste med smör och ost på.

 

Ingredienslista (4 scones)

  • 1 dl Provena Havremjöl Blå
  • 1 dl Jyttemjöl Blå
  • 2 dl Schär mix B
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 1 dl lättmjölk
  • 2 dl kefir

Tillvägagångsätt

  • Sätt ugnen på 250 grader
  • Blanda bakpulver med mjölmixerna i en stor plastbunke
  • Tillsätt margarinet, mjölken och kefir
  • Blanda ihop degen snabbt med en träslev tills den är klumpfri
  • Mjöla händerna och forma till ”tekakor” eller trekanter eller en stor och dela ett kors så den blir markerad till 4 som du sen kan bryta lätt isär, degen är mjuk och ser kladdig ut men den är knådbar med mjöliga händer
  • Lägg dom på en plåt, pensla med flytande margarin och pynta med skivad mandel om du önskar
  • Gräddas mitt i ugnen i ca 10 minuter

Lycka till!

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar