Glutenfria Scones på 20 minuter

Posted on Okt 4, 2012

Ingredienser:

(1 stort bröd delat i 4 portionsbitar som på bilden)

  • 2 dl Schär Mix B
  • 2 dl Semper Grov Mix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 dl kefir/fil

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250 grader

Blanda bakpulver med mjölmixerna i en stor plastbunke

Tillsätt margarinet, mjölken och filen

Blanda ihop degen snabbt med en träslev tills den är jämn och lossnar från kanterna, det tar bara ett par minuter

Ta upp degen på en plåt och knåda med lite extra mjöl (bara 1 msk ska räcka om du följt receptet ovan) om den är lite kladdig

Forma den till en cirkel ca 2-3 cm hög, skär den bara några millimeter djupt 2 gånger rakt över som på bilden så det blir 4 bitar

Nagga hela kakan med gaffel och pensla med smör eller vatten för en finare skorpa

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter

Hyvla osten och bred på smöret, dröm dig bort och faschineras över hur gott glutenfritt kan vara

Lycka till

Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar