Glutenfria Scones

Posted on Okt 24, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Scones med frö

Glutenfria Scones med frö

  • 20-40 gr smör
  • En nypa salt.
  • 2-3 tsk bakpulver
  • Ett par msk krossat eller helt linfrö
  • Ett par msk solrosfrön eller pumpafrön
  • 3 msk fiberhusk
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 1/2 dl havremjöl eller bovetemjöl, rismjöl, potatismjöl eller annat.
  • Ca 1-2 dl yoghurt.

Gör såhär:

Blanda samman alla ingredienser.

Konsistensen bör vara rätt lös, men ändå formbar.

Forma till scones, muffins eller valfri form.

Grädda i ugn ca 225-250 grader i ca 10-15 minuter.

Avnjut med cream cheese och marmelad!

 

Receptet kommer från bloggen Wakandaskitchen.

3 likes

Comments

comments