Glutenfria Scones

Posted on Jan 20, 2013

Ingredienser 1 scone:

Glutenfria scones

  • 1 dl Durramjöl
  • 1 dl Rismjöl
  • 1 msk Socker
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Psylliumfröskal
  • 1 tsk Potatisfiber
  • 1 krm salt
  • 25 g Rumsvarmt smör
  • 5 dl Filmjölk

 

Gör såhär:

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smör och filmjölk. Nyp ihop till en smet och forma till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Gör två korsande snitt över kakan och grädda i övre delen av ugnen. 230 grader ca 15-20 minuter, tills den fått fin färg. Precis som vanliga scones är denna som godast nybakad, till exempel serverad med färskost, marmelad och svart te.

 

0 likes

Comments

comments

2 Comments

  1. Susanne Ericsson
    22 januari, 2013

    Hej! Var får man tag på durramjöl?
    Mvh Sanna

    Reply

Lämna en kommentar