Glutenfria Russinfrallor

Posted on Feb 3, 2014

Ingredienser:

10 frallor

  • 20 g jäst
  • 500 g mjölk
  • 50 g mörk sirap
  • 1 tsk brödkryddor
  • 240 g bovetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 30 g psylliumfröskal
  • 60 g russin
  • Rapsolja till utbakning
  • Bovetemjöl att strö över frallorna

 Gör såhär:

Blanda jäst, mjölk och sirap med en visp.

Tillsätt brödkryddor, bovetemjöl, salt och psylliumfröskal och arbeta till en slät deg.

Rör i russinen.

Låt degen vila i en bunke täckt med plast i cirka  2 timmar.

Forma till 10 stycken frallor med oljade händer.

Lägg frallorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och strö över bovetemjöl.

Låt vila på plåtarna cirka 1 timme.

Sätt ugnen på 225 grader. Grädda i 30 minuter mitt i ugnen.

Låt svalna helt innan du skär i dem.

Receptet kommer från boken ”Nytt Bröd”

Foto: Filippa Tredal

0 likes

Comments

comments