Glutenfria risnudlar med kyckling

Posted on Okt 14, 2012

Kanske går du och längtar efter nudlar eller blir avundsjuk när någon annan äter nudlar, här finns en liten tröst för glutenintoleranta -risnudlar!

Ingredienslista (4 portioner med nudlar och wok, plus 2 port nudlar i tillägg till övers)

  • 2 kycklingfileér
  • 1/2 röd paprika
  • 1 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 medelstora morötter
  • 2-3 färska champinjoner
  • 1 kapsyl sesamolja
  • Glutenfri sojasås
  • Basilika eller annan färsk ört som du gillar
  • 1 pkt Santa Maria risnudlar

Tillvägagångsätt

  • Strimla kycklingen
  • Skär löken i båtar
  • Skär paprikan i mindre bitar
  • Pressa vitlöken
  • Skiva champinjonerna
  • Skala morötterna och skär tunna stavar
  • Fräs allt i en wokpanna eller stekpanna tills det blir så mjukt som du önskar, jag föredrar lite tuggmotstånd i morötterna och paprikan till exempel
  • Koka upp vatten till nudlarna och dra kastrullen åt sidan, lägg i nudlarna och låt stå under lock i 3 minuter, skölj med kallt vatten och tillsätt den mängd du önskar till grönsakerna i pannan och blanda alltihopa, tillsätt sojasås, sesamolja och salt och peppar
  • Ha i färska örterna nu om du önskar ha några, inget måste

Tips!
Det blev en del nudlar över som sagt och jag hade inte mer kyckling hemma, så du kan ju göra en större portion med grönsaker och kött om du önskar använda hela paketet med nudlar.
Du behöver inte använda kyckling heller, det går bra med biff eller kalkon också.
Smaklig måltid!

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar