Glutenfria ricottapannkakor med jordgubbar

Posted on Okt 4, 2012

Dom här pannkakorna var så otroligt goda, det var premiär ikväll för egen del, aldrig lagat sådana förut men dom kommer kanske hamna på veckoplanen en fast dag i veckan. Minns att vi hade pannkaka och ärtsoppa på Torsdagar när jag var liten.
En otroligt luftig och härlig pannkaka som känns fjäderlätt i både konsistens och smak.
Ser fram emot att testa andra ingredienser än jordgubbarna- andra frukter, bär eller kanske chocklad!

Ingredienser:

(8 pannkakor)

  • 3 ekologiska ägg
  • 250 gram (1 pkt) ricottaost
  • 2 1/2 dl lättmjölk
  • 2 1/2 dl Schär Mix C
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 6 enorma jordgubbar

Gör såhär:

Separera äggulan från äggvitan

Blanda ricottaost, mjölk och äggulor i en bunke

Blanda mjölmixen, bakpulvret och salt i en plastpåse och vänd ner i ricottablandningen

Vispa äggvitorna luftigt i några minuter eller tills du kan vända upp och ner på bunken utan att det rinner ur, vänd ner äggvitorna i smeten försiktigt med en slickepott

Skiva jordgubbarna och vänd försiktigt ner i smeten

Smält en klick smör i en stekpanna och häll ut ca 1 dl smet per pannkaka, grädda dom gyllenbruna på bägge sidor

Servera med glass, grädde, jordgubbar och pannkakssirap

Lycka till! Vill bara poängtera att bilden inte riktigt gör denna pannkaka rättvisa angående tjockleken, dom är cirka 1,5-2 cm tjocka och väldigt luftiga, supergoda!

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar