Glutenfria Pina Colada Muffins

Posted on Sep 6, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Pinacolada muffins

Glutenfria Pinacolada muffins

12 normalstora muffins

  • 60 gram smör
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • detta vispar jag fluffigt för sig
  • sedan 1/5 dl pofiber
  • 110 gram glutenfritt mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker med massor av äkta vanilj i ( gör mitt eget)
  • 1tsk bakpulver rågad sked
  • 1,2 dl mjölk

Fyllning:

  • 1 burk ananas i bitar i spad
  • 1 dl cocos flingor
  • 1dl socker

Frosting:

  • 60 gram smör
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 msk marängfluff
  • lite pinacolada essans

Gör så här:

Ta en burk med ananas (andvänd spadet också) samt  cocos flingor och socker och häll ner allt i en kastrull. Låt småputtra  ca 10 minuter

Nu har du en ljuvlig pinacoladasylt som är underbar i de flesta bakverk och på vanilj glass med mera.

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och vispa ihop allt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken.

Klicka ut smeten i formar. Häll en sked av pinacoladasylten som du trycker mot kastrullens kant så att saften stannar kvar i kastrullen. Fyll varje muffins form med sylten och grädda sedan i ugnen i 200 grader ca 15 minuter.

När du tar ut muffinsen häll på 1/2 tsk av vätskan från röran på varje muffins så de blir härligt saftiga.

Ta smör, fluffmaräng och florsocker och rör i hop till en smörkräm, smaksätt med pinacoladasaft som finns kvar i kastrullen. Spritsa smörkrämen på muffinsarna o dekorera med små strössel hjärtan..

 

 

 

0 likes

Comments

comments