Glutenfria Pepparkaksbiskvier med lingon

Posted on Nov 25, 2013

Ingredienser:

  • 150 g mandel
  • 2 dl strösocker
  • 2 äggvitor från stora ägg
  • 1,5 tsk ingefära
  • 1,5 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk kanel

Smörkräm

  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 0,5 dl rårörda lingon
  • 1 pkt lingon
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g vit choklad

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Rosta mandeln och mixa fint.

Blanda med sockret och kryddorna.

Vispa ihop äggvitorna lätt och tillsätt lite i taget i mandelblandningen.

Rör till slät, ganska fast konsistens som bildar toppar.

Spritsa ut 35 rundlar på plåt med bakplåtspapper, stora som en enkrona.

Grädda i ca 10 min. De ska fortfarande vara lite sega i mitten.

Dra av pappret från bottnarna. Fukta ev baksidan på pappret med vatten så lossnar dom lättare. Låt svalna.

Gör smörkrämen. Rör smöret pösigt. Tillsätt äggulan och sikta i florsockret. Mixa lingonen fint och rör till en jämn massa.

Lägg 3 lingon på baksidan av bottnarna och täck med en topp av smörkräm. Ställ i kylen nån timme.

Smält chokladen i vattenbad och rör ner 1 msk matolja.

Doppa biskvierna så fyllningen täcks och ställ kallt igen så chokladen stelnar.

Smält den vita chokladen och spritsa snyggt på biskvierna.

0 likes

Comments

comments