Glutenfria Pepparkakor

Posted on Nov 26, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Pepparkakor

Glutenfria Pepparkakor

  • 200 g laktosfritt smör
  • 2 tsk ingefära, malen
  • 2 tsk kanel, malen
  • 1,5 tsk nejlikor, malda
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 tsk bikarbonat
  • 7 dl glutenfri mjölmix

Gör såhär:

Degen skall vila i kylskåp över natten.

Skär smöret i bitar och lägg det i en bunke. Tillsätt ingefära och de övriga kryddorna.

Koka upp socker och sirap i en kastrull och häll genast över i bunken med smör och kryddor. Rör ordentligt och låt det smeten kallna.

Blanda PO-fiber, bikarbonat, och det mesta av mjölblandningen, men spar lite till utbakningen. Rör ner blandningen i den kalla kryddsmeten. Arbeta samman till en slät och smidig deg.

Degen ska vila övertäckt med plastfilm ca 1 dygn i kylskåp.

Ta fram degen och arbeta den smidig på mjölat bakbord. Dela degen i mindre bitar och kavla varje del med plastfilm mellan degen och kaveln. Ta ut figurer med formar.

Lägg pepparkakorna på en bakpappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 6-7 minuter.

Låt de färdiga pepparkakorna kallna på plant underlag.

0 likes

Comments

comments