Glutenfria Pepparkakor

Posted on Dec 1, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Pepparkakor

Glutenfria Pepparkakor

Ca 100-150 st beroende på storlek

  • 1,5 dl mörk sirap
  • 2 dl socker
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk nejlikor
  • 200 g smör
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 3,5 dl potatismjöl
  • 2 dl maizena
  • 2 dl sojamjöl
  • ½ dl psylliumfröskal
  • 2 ägg

Gör såhär:

Koka upp socker med sirap, och rör i kryddorna och smöret. Låt smöret smälta ordentligt och blanda i mjölblandningen, bäst med hjälp av en degblandare. Äggen ska i degen sist.

Häll över smeten i en plastpåse eller plastad bunke och ställ in i kylskåpet över natten.

När degen stått minst ett dygn, knåda till den och kavla ut tunt i potatismjöl och tryck ut pepparkakor som gräddas i 180 grader, ca 8-10 minuter. De ska precis som vanliga pepparkakor få lite färg i kanterna. Vill man slippa deformerade kakor kan man kavla ut degen direkt på bakplåtspapper.

Tips! Orkar man inte kavla ut degen, eller inte bryr sig om formen på pepparkakorna kan man rulla ut degen till en rulle och skiva tunna skivor att grädda istället. Lika gott men mycket enklare.

Receptet kommer från Oscar Målevik

 

0 likes

Comments

comments