Glutenfria Pannkakor

Ingredienser:

Pannkakor med mandel och bovete.

Ca 7 st

  • 3 ägg
  • 
4 1/2 dl havremjölk eller 
annan vegetabilisk mjölk
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 
Kokosolja eller annan olja till stekning

Gör såhär:

Rör ihop ägg, mjölk och fiberhusk, låt svälla ett par minuter och vispa i mjöl och salt till en klumpfri smet. Stek tunna pannkakor på båda sidor med lite olja i stekpannan mellan varje. Ha hög värme på den första, sänk sedan något. Servera gärna med sylt, se recept nedan.

Sylt

2–4 portioner

Tina 2 dl frysta bär i 2 msk vatten på spisen (undvik gärna för hög värme för att på så vis bevara alla nyttiga ämnen). Rör ner 3 tsk chiafrön och 2 tsk agavesirap. Mosa eller mixa om så önskas (använd med fördel en potatismosare) och låt stå några minuter.

Receptet kommer från boken Bakut-bortom vete, mjölk och vanligt socker!