Glutenfria Oreo Cupcakes

Posted on Okt 24, 2012

Har du något att fira i helgen eller kommande veckan? Då bör du absolut prova dom här!

Du vet att du lyckats med bakverken när du äter, äter och äter, men att du för din egen hälsas och samvetes skull kastar dom som finns kvar eftersom du inte klarar låta bli att äta när det finns!

Det fick jag göra med dom här efter att ha ätit 7 stycken!!

Ingredienslista Muffins (ca12 mellanstora- jag gjorde 24 små ca.)
  • 100 gram mjölk och saltfritt melange/margarin
  • 2 ekologiska ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl Schär Mix C
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl röd mjölk
  • Free from O’choco kakor

Tillvägagångsätt

  • Smält smöret och häll i mjölken
  • Vispa ägg och socker några minuter på ganska hög hastighet tills det är nästan vitt och väldigt luftigt
  • Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl i en plastpåse
  • Vispa försiktigt i smör/mjölkblandningen på låg hastighet lite i taget och vänd sen ner mjölblandningen med en slickepott
  • Hacka så många kakor du önskar, tror jag använde 4 stycken, vänd ner dom i smeten
  • Häll upp smeten i muffinsformar och grädda dom på 200 grader varmluft i ca 15 minuter beroende på storlek, men dom ska inte få så mycket färg eller skorpa, när dom börjar bli gyllenbruna brukar dom vara klara inuti också

Ingredienslista Frosting

  • 25 gram rumsvarmt mjölk och saltfritt melange/margarin
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl florsocker
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 dl Philadelphiaost Naturell
  • Saft från lime och citron
  • Free from O’chocos kakor

Tillvägagångsätt Frosting

  • Rör smöret lätt och ljust -det är en väldigt liten mängd så lättast med en slickepott
  • Dela och skrapa ur vaniljstången och smeta ut den i smöret
  • Tillsätt florsockret lite i taget ( det gjorde jag i kitchen aiden, passa på hastigheten så du inte får florsocker i hela köket) det bildas stora smulor och ingen smet förrän du har i grädden
  • Lite grädde i taget och smeten börjar ta form-väldigt söt smak!
  • Nu har du i ca 1 dl philadelphiaost och vispar tills du fått en jämn smet, nu smaksätter du  med saften från lime och citron
  • Sen spritsar du dina cupcakes, smular kakor och dryssar över frostingen, dela eventuellt en kaka och sätt på toppen 🙂

Lycka till!

Från Malin Flink 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar