Glutenfria och Mjölkfria Russinkakor

Posted on Feb 9, 2014

Ingredienser:

Glutenfria och Mjölkfria Russinkakor

Glutenfria och Mjölkfria Russinkakor

  • 2½ dl mandelmjöl
  • ½ dl kokosnötsmjöl
  • 1 – 2 msk ljust råsocker – russinen är söta så det behövs inte så mycket socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 80 g russin, lite drygt 1 dl
  • 1 stort ägg + en extra äggula

Gör så här:

Blanda mandelmjöl, kokosnötsmjöl, socker och bakpulver i matberedaren och kör runt någon sekund bara.

Tillsätt russinen och mixa lite till, så de blir finfördelade men inte helt mosiga. Tillsätt ägg och äggula och kör snabbt ihop till en deg.

Låt stå och svälla 10 minuter och rulla sedan bollar av degen. Det blir 18 – 20 kakor av den här satsen. Jag tyckte det gick lätt att forma bollar, men om du tycker det känns kletigt kan du smörja in händerna med lite kokosolja så går det lätt.

Lägg på bakpapprad plåt och tryck till med en gaffe, först åt ett håll, sedan åt andra. Gnid in gaffeln med lite kokosolja så fastnar den inte i kakorna.

Grädda kakorna i 180 graders ugnsvärme 10 – 12 minuter. Passa noga.

Låt kakorna svalna på plåten.

Receptet kommer från Kjersti Bylin Casteryds blogg Kjersti mat och prat.

0 likes

Comments

comments