Glutenfria och mjölkfria Kanelbullar

Posted on Okt 3, 2013

Ingredienser:

Kanelbullar glutenfria mjölkfria

Kanelbullar glutenfria mjölkfria

Deg:

  • 3 dl Havredryck
  • 0,5 tsk fiberhusk
  • 25 gram jäst
  • 100 gram margarin
  • 1/2 dl socker
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 7 dl Finax lågprotein mix
  • 5 dl potatismjöl

Fyllning:

  • 200 gram
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel

Pensling och garnering:

  • 1 st ägg
  • 2 tsk vatten
  • pärlsocker

Gör såhär:

Värm mjölken fingervarm, 37 grader och rör sedan ner fiberhusk. Låt svälla i ca 10 minuter.

Smula ner jästen och rör om tills den är upplöst. Klicka ner matfettet och tillsätt de övriga ingredienserna, men spara lite mjölmix till utbakningen. Vispa degen med maskin i minst 3 minuter.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär platta.

Blanda ihop matfettet, sockret och kanelen och bre på smeten på den utbakade degen. Rulla ihop till en rulle från långsidan.

Skär upp rullen i bitar och lägg dessa i pappersbakformar.

Låt bullarna jäsa i ca 60-70 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

Vispa samman ägg och vatten och pensla de färdigjästa bullarna. Strö över lite pärlsocker.

Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Låt dem svalna på galler under bakduk.

 

0 likes

Comments

comments