Glutenfria Nyponfrallor

Posted on Nov 26, 2014

Ingredienser:

Glutenfria Nyponfrallor

Glutenfria Nyponfrallor

  •  1 dl nyponskalsmjöl
  • 1 dl quinoamjöl
  • 1 krm örtsalt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk fiberhusk
  •  ó krm kanel
  • 3 ägg
  • 1 dl valfri mjölk
  • 1 tsk honung
  • 2 msk olivolja

Garnering:

  •  Solroskärnor
  • Pistagenötter
  • Receptet ger 5 frallor.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 18O°.

Blanda alla torra ingredienser.

Blanda därefter ner ägg, mjölk,honung och olivolja och blanda väl. Låt stå och dra i 5 minuter.

Fukta händerna i lite kallt vatten och forma 5 fina runda frallor som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.

Garnera med lite solroskärnor och pistagenötter.

Grädda i mitten av ugnen i 25–3O minuter, bröden ska ha en fin, krispig och gyllene yta.

Låt svalna något innan servering.

 

Receptet kommer från boken Friendly Food!

0 likes

Comments

comments