Glutenfria Mumsiga Strutar

Posted on Sep 30, 2013

Ingredienser:

  • 1 påse skalad och hackad mandel (à 50 g)
  • smör till skålen
  • ca 1 1/2 l poppade popcorn
  • 50 g smör
  • 200 g marshmallows
  • 10 st glutenfria våffelstrutar

Gör såhär:

Rosta mandeln i en torr och het stekpanna.

Smöra en stor skål som rymmer minst 3 l (för 10 st). Blanda popcorn och mandel i skålen.

Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt marshmallows och blanda tills de smält i smöret.

Häll smörblandningen över popcornen och blanda väl. Fyll strutarna med hjälp av en sked eller blöta händer och forma till bollar så att det ser ut som glass. Gör det så snabbt som möjligt eftersom popcornblandningen snabbt stelnar. Sätt strutarna i ett ställ/höga glas.

För alla:

Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, kontrollera marshmallows och våffelstrutar.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, kontrollera marshmallows och våffelstrutar.

 

 

0 likes

Comments

comments