Glutenfria Morot- och valnötsbröd

Posted on Okt 4, 2012

Ingredienser:

  • 4 dl mjölk
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 pkt jäst
  • 2 dl grovrivna morötter
  • 1 tsk Agavesirap
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 pkt Semper Mix med Fiber
  • 2 dl Provena Havremjöl

Gör såhär:

  • Riv morötterna på den grova sidan av rivjärnet
  • Värm mjölk och olja tills det är fingervarmt, ca 37 grader
  • Smula sönder jästen i en stor bunke och häll över mjölkblandningen, rör tills all jäst smält
  • Ha i fiberhusken, rör om och låt det svälla i 10 minuter
  • Blanda sen i morötterna, agavesirapen och saltet
  • Häll i havremjölet och mixen med fiber, lite i taget så det inte blir så klumpigt, spar 1/2 dl till utbakningen. Jag vispade med degkrokar i en elvisp, funkar jättebra. Sluta tillsätta mjöl om degen lossnar från kanterna i bunken, då är det tillräckligt med mjöl.
  • Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 10 minuter
  • Baka ut degen och knåda den slät och jämn, ta antingen en handfull med deg och forma rätt i handen eller baka ut den till en stor rulle och skär upp så stora bitar du önskar.
  • Låt dom jäsa 20 minuter och pensla sen med olja, in i ugnen på varmluft i ca 10 minuter, 250 grader

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar