Glutenfria minipizzor

Posted on Okt 4, 2012

Här är små glutenfria pizzor, degen är egentligen ett recept på ”inbakade pizzor” så det går alltså utmärkt att göra det av degen om man vill, men jag gjorde minipizzor den här gången.

Ingredienser:

(5 stk små pizzor med ganska tjock botten)

  • 25 gram jäst
  • 2 dl mjölk eller vatten
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 dl kesella
  • 1 msk olja
  • 1 krm salt
  • 4 dl (240 g) Schärs glutenfria mix B
  • Valfri fyllning jag använde: färdig pizzasås, röd lök, färsk champinjon, pepperoni, paprika, riven ost och oregano

Gör såhär:

Värm mjölken till 37 grader, fingervarm och häll i en matberedare ihop med smulade jästen rör tills jästen är helt smält och tillsätt fiberhusken, rör om och låt det svälla 10 minuter

Tillsätt olja, salt, kesella och mjölet och låt maskinen arbeta ihop degen slät och smidig

Låt den jäsa i 30 minuter

Knåda degen väl med mjölade händer och dela den i 5 delar och kavla ut till små pizzor

Bred på såsen och fyllningen och toppa med ost, in i ugnen ca 15 minuter på 250 grader

Av Malin Flink

 

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar