Glutenfria Minichokladbiskvier

Posted on Okt 12, 2013

Ingredienser:

Glutenfria Minichokladbiskvier

Glutenfria Minichokladbiskvier

Bottnar:

  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggvitor

Smörkräm:

  • 100 g laktosfritt smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk kakao

Topping:

  • 150 g choklad

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader.

Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita.

Klicka ut små klickar av smeten med två teskedar på en plåt med bakplåtspapper.

Baka mitt i ugnen ca. 10 minuter.

Lossa kakorna från pappret när de svalnat lite och lägg dem på ett galler ochlåt dem kallna.

Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen.Bred ut den till en liten topp på undersidan av kakorna. Om kakorna inte kallnat kan krämen glida av.

Ställ kakorna i kylskåpet en stund så att smörkrämen stelnar.

Bryt chokladen i bitar och smält den i ett vattenbad. Låt chokladen svalna.

Ta tag om botten på biskvierna och doppa dem i den smälta chokladen. Gör en lätt vridning på biskvien efter doppet så att överflödig choklad rinner av.

Förvara chokladbiskvierna i kylen. De går även utmärkt att frysa.

0 likes

Comments

comments