Glutenfria Scones med mandel

Posted on Okt 4, 2012

 

Ingredienser:

(Scones 1 stort bröd som delas i 4)

  • 2 dl fin mix
  • 1 dl Jyttemjöl fibra teff
  • 1 dl grov mix
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 dl färdigskivad mande

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250 grader

Blanda mjölmixerna med bakpulver i en stor bunke

Häll i margarin, mjölk, creme fraiche och mandel, rör om med träslev tills  du har en jämn deg och degen lossnar från kanterna/bunken ser ut som att den är oanvänd

Lägg upp den på en plåt och se till att den är slät, utan sprickor cirka 2-3 cm hög, skåra ett kryss ganska djupt över hela kakan så du får 4 bitar, nagga med gaffel

In i mitten av ugnen i 10 minuter cirka

Av Malin Flink

0 likes

Comments

comments

Lämna en kommentar